Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада при Дніпровській міській раді звернулася до інститутів громадянського суспільства, Верховної Ради та Президента України щодо ситуації з переслідуванням Геннадія Корбана

Громадська рада при Дніпровській міській раді на загальних зборах ухвалила низку звернень щодо ситуації з переслідуванням її очільника, голови штабу оборони Дніпра Геннадія Корбана: до інститутів громадянського суспільства, Верховної Ради та Президента України. 

Члени Громадської ради при мерії Дніпра звернулися до всіх громадських організацій, інститутів громадянського суспільства із закликом висловити свою позицію щодо ситуації із переслідуванням Геннадія Корбана і позначити цю позицію у публічному просторі. 

«Рішуче засуджуємо такі «методи» ведення громадської дисткусії та вважаємо їх загрозливими для всього нашого громадянського суспільства та всього українського соціуму. Ми закликаємо всі інституту громадянського суспільства України підтримати нас та висловити своє засудження як з цієї нагоди, так і з приводу інших проявів та симптомів посилення авторитарних тенденцій у нашій країні …», — йдеться у зверненні до інститутів громадянського суспільства України. 

Водночас у відкритому зверненні до Верховної Ради України йдеться про стурбованість та занепокоєність, що під час війни та оточення Дніпропетровської області з трьох напрямків Геннадія Корбана, який з початку війни бере найактивнішу участь в обороні Дніпра та області, на пускають до України, відібравши паспорт без надання відповідних документів, які б підтверджували факт його вилучення. 

До Президента України Володимира Зеленського члени Громадської ради звернулися від імені громадськості міста з проханням досягти справедливо рішення у ситуації, що виникла навколо Геннадія Корбана: «…. Ми споглядаємо цей сумний інцидент, але не хочемо вірити, що на все так і залишиться Ваша мовчазна згода. Позбавлення Корбана українського громадянства обурює значну частину суспільства — незалежно від статусу цих людей та їхніх посад ….», — йдеться у зверненні. 

За згадані звернення проголосували  представники 34-х інститутів громадянського суспільства. Повний текст звернень розміщено на офіційній сторінці Громадської ради при Дніпровській міській раді у Фейсбук https://www.facebook.com/gromrada.dmr/, а також на офіційному сайті Дніпровської міської ради https://dniprorada.gov.ua/uk/page/gromadska-rada.