Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пресконференція на тему: «У Дніпрі розпочинається IV етап подачі громадських проектів у рамках Бюджету участі»

20 червня о 10-00 у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, 7 поверх, біла зала) – пресконференція на тему: «У Дніпрі розпочинається  IV етап подачі громадських проектів у рамках Бюджету участі».

Спікери:

-         Юлія Павлюк,  директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР;

-         Сергій  Гордієнко, автор громадського проекту «Молодіжний простір для учнів ПТНЗ м. Дніпро»

Довідка:

 Прийом проектів  відбуватиметься по 21 липня 2017 року.

З 21 жовтня по 21 листопада відбудеться голосування за проекти, під час якого кожен мешканець міста буде мати змогу віддати свої голоси за громадські проекти.

Проекти-переможці 4 етапу будуть реалізовані у 2020 році, на відповідні цілі передбачено 31 млн. грн.

Подача проектів  здійснюватиметься  за тими ж правилами що і раніше: в електронному вигляді за посиланням https://adm.dniprorada.gov.ua, та в паперовому вигляді через ЦНАП «Лівобережний» (просп. Слобожанський, 31-д) та ЦНАП «Правобережний» (просп. Д. Яворницького, 75 к.105).

На сьогодні департаментом інноваційного розвитку Дніпровської міської ради проводиться роз’яснювальна робота для мешканців міста та рекламна кампанія можливостей процесу Бюджету участі. Всі хто бажає подати проект та взяти участь у 4 етапі мають змогу звернутись до співробітників департаменту за консультацією та отримати змістовне роз’яснення щодо правил подання проектів (тел. 791-11-95 та за е-mail  [email protected]). Також, за наявності організованих груп зацікавлених громадян, працівники департаменту готові здійснювати виїзди за місцем вимоги та проводити консультації у приміщеннях бібліотек та інших закладах загальної доступності. 

З метою створення комунікації та для інформування щодо новин Бюджету участі у Дніпрі, у тому числі стосовно проведення інформаційних заходів для авторів, працює профільна група у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/groups/pb.dnipro, також всі новини розміщуються на платформі Громадський проект https://adm.dniprorada.gov.ua/news/list

У 2019 році вперше запроваджено зовсім інший підхід до створення експертної комісії Бюджету участі - Дніпровська міська рада проводить  конкурс на участь у комісії. У конкурсі можуть брати участь громадські об'єднання і благодійні організації, шляхом включення свого представника, а також активні громадяни, з числа тих що були активними авторами проектів Бюджету участі попередніх етапів. Оголошення з докладним описом Порядку проведення конкурсу,  розміщено на офіційному сайті Дніпровської міської ради у розділі “Оголошення”, за посиланням

https://dniprorada.gov.ua/uk/articles/item/32779/ogoloshennya-pro-konkurs-na-uchast-u-roboti-ekspertnoi-komisii-z-participatornogo-byudzhetuvannya-byudzhetu-uchasti-u-m-dnipri

Нагадуємо, що Бюджет участі впроваджується у Дніпрі третій рік, за перші три етапи активні громадяни Дніпра подали 804 проекти, з яких  227 стали переможцями, у 2018 році була  петиція  щодо збільшення суми з міського бюджету на реалізацію громадських проектів. Її було підтримано та збільшено фінансування з 16 млн. грн. до 31 млн. грн.