Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов: Мерія Дніпра залучає кошти Європейського банку реконструкції та розвитку на придбання 50 нових тролейбусів

15 грудня міський голова Дніпра Борис Філатов підписав тристоронню угоду між мерією, КП «Дніпровський електротранспорт» і представниками Європейського банку реконструкції та розвитку про підготовку кредитного фінансування. Міжнародний кредитор готовий виділити до 10 млн євро на придбання 50 нових тролейбусів і відповідного ремонтного обладнання.


«Було багато різних запитань з приводу того, чому мер так багато їздить у закордонні відрядження. Ця домовленість якраз є результатом мого візиту до Лондона. Завдяки цій співпраці Дніпро зможе фактично повністю оновити тролейбусний парк», – зазначив Борис Філатов.


Довгострокова кредитна угода передбачає надання Дніпру двох траншів – від ЄБРР і Фонду чистих технологій.


«Ми раді продовжити нашу співпрацю з Дніпром. Сподіваємося, що цей проект буде хорошим поштовхом для розвитку електротранспорту у місті. Громадський транспорт Дніпра вийде на новий рівень. І сподіваємося, що це не останній проект, адже є спільні ідеї щодо трамваїв», – додав старший банкір ЄБРР, голова сектора інфраструктури в Україні Марк Магалецький.


Новий електротранспорт планують придбати протягом 2018 року. Загалом за останні 2 роки місто придбало 52 тролейбуси. Зокрема, цьогоріч місто купує в лізинг 13 білоруських тролейбусів виробництва «Белкомунмашу».


Наразі це – єдина в Україні домовленість під 14%, адже зазвичай умови передбачають сплату 20-21%. Крім того, нові машини мають можливість автономного ходу до 1 км. Ще нових 12 тролейбусів будуть виробництва «Південмашу». Усі машини сучасні та комфортні. Вони мають низьку підлогу й оснащені кондиціонерами.