Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті відкрито сучасну канатну дорогу для воднолижників.

  altСьогодні у Дніпропетровську, на житловому масиві Перемога, відбулося урочисте відкриття стартової зони кільцевої канатної дороги для воднолижників. На відкриття нової спортивної зони завітали Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов, міський голова Іван Куліченко, тренери з воднолижного спорту, спортсмени. «Маємо у місті  кільцеву канатну дорогу для воднолижників міжнародного рівня. Вражає якість виконання проектних рішень цього об’єкту і увесь комплекс робіт в цілому. Канатна дорога стане базою для тренувань збірної з водних лиж. Благоустрій можна назвати взірцем і стандартом, який необхідно наслідувати у майбутньому при організації зон відпочинку містян. Наша задача скористатися напрацюваннями, використаними в організації благоустрою цієї території», - зазначив під час заходу міський голова Іван Куліченко.
  «Вдячний колективу проектувальників, будівельників, дизайнерів, які створили сучасний комплекс для водних видів спорту. Кільцева канатна дорога для воднолижників – це наш подарунок рідному місту, зокрема, міській дитячо-юнацькій спортивній школі, де тренується юні спортсмени», - сказав інвестор воднолижної канатної дороги, директор воднолижного клубу «Сентоза» Олексій Мартинов.
  Під час заходу юні спортсмени-воднолижники першими випробували нову канатну дорогу і продемонстрували свою майстерність катання на водних лижах.
  Кільцева канатна дорога зводилась у два етапи. Перший, під час якого збудували  безпосередньо канатну дорогу, завершився у вересні минулого року. На сьогодні завершено другий і останній етап, збудовано стартову зону - роздягальні, тренерські кімнати, центр прокату обладнання, глядацькі місця, медпункт, ігровий майданчик для дітей тощо. Дніпропетровська канатна дорога для воднолижників найдовша в СНД, її довжина 825 метрів. На сучасній безшумній та екологічно чистій трасі зможуть одночасно кататися  12 осіб. Максимальна швидкість руху доходить до 60 метрів на хвилину, що відповідає стандартам міжнародних змагань.
  Планується, що у серпні на новій канатній дорозі проходитиме Чемпіонат світу з воднолижного спорту серед юніорів, на який приїдуть спортсмени із  Канади, США, Японії, Нової Зеландії та з інших країн. Право приймати чемпіонат дніпропетровські спортсмени вибороли минулого року, коли стали Чемпіонами Європи, повідомляють в управлінні у справах молоді та спорту міської ради.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt