Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За телефоном довіри можна отримати психологічну допомогу.

  altЗа телефоном довіри вас вислухають та нададуть кваліфіковану психологічну допомогу. Про це під час прес-конференції сказала головний позаштатний психіатр департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Наталія Вишневська. «Якщо ви у депресії, відчаї  розкажіть близьким, що вас турбує або зателефонуйте на телефон довіри. Розмова - це перша допомога людині, яка опинилась у складній ситуації. Немає проблем, які неможливо вирішити. Слід пам'ятати, що життя - наша найголовніша цінність», - зазначила Наталія Вишневська. Вона додала, що минулого року на телефон довіри надійшло 7 тисяч 250 дзвінків, 55 людей, що телефонували хотіли покінчити з життям. Усім було надано необхідну психологічну допомогу – їх направили на консультації до психіатрів, психотерапевтів та психологів, в результаті  люди змінили своє рішення. «Якщо у вас є проблема і ви не можете її вирішити самостійно, звертайтесь за допомогою до лікарів. Не бійтеся спілкуватися з психіатром, він такий же лікар, як і інші. Його головна задача – допомогти пацієнту», - наголосила Наталія Вишневська.
  За психологічною допомогою можна звертатись до Дніпропетровського спеціалізованого психоневролгічного центру: до диспансерно-поліклінічного відділення за адресою – вул. Фучика, 12-а, тел. 46-33-21, до філії №1 – вул. Жуковського, 4-а, тел 47-22-19, до філії №2 за адресою пров. Універсальний, 6, 724-98-57 або на цілодобовий «Телефон довіри» - 745-90-40.
  З початку року у Дніпропетровську сталось 26 випадків суїцидів. Загинуло 19 чоловіків та 7 жінок. У числі людей, які зі своєї волі пішли із життя 9 пенсіонерів.