Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад тисячу позовів подано теплопостачальниками на злісних неплатників.

  altПонад 1,3 тисяч позовних заяв на стягнення  більше 6,5 мільйонів гривень було подано за останні півроку теплопостачальними підприємствами до районних судів на злісних неплатників. Про це повідомили на самих підприємствах. Суд вже зобов’язав неплатників сплатити підприємствам понад 4 мільйони гривень. На сьогодні на виконанні перебувають більше 9 тисяч виконавчих листів на суму понад 46 мільйонів гривень. Загалом за останні десять років до судів міста подано  майже 41 тисяча позовних заяв щодо стягнення заборгованості за спожите тепло на загальну суму понад 148 мільйонів гривень, з них понад 43 мільйони гривень згідно з рішеннями судів вже надійшли на підприємства, які постачають тепло.
  На сьогодні дніпропетровці винні теплопостачальним організаціям 304 мільйонів гривень (з урахуванням боргів минулих років). Серед 278 тисяч 835 абонентів підприємств  понад 124 тисячі є боржниками. Щоб відшкодувати витрати, підприємства і  подають  до суду  позовні заяви.
  У Дніпропетровську 540 котелень, з них 388 знаходяться у комунальній власності. Послуги централізованого опалення надають чотири комунальні підприємства: «Дніпропетровські міські теплові мережі», «Теплоенерго», «Коменергосервіс» та «Теплотранс».