Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ святкує 9 травня.

alt  Дніпропетровськ відзначає 9 травня. Урочистості з нагоди 69-ї річниці  Перемоги  розпочались біля Монументу Вічної Слави. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у боротьбі з фашизмом і поклали до пам’ятника квіти шани та поваги. До урочистої церемонії долучилися ветерани Великої Вітчизняної війни, представники обласної та міської влади, силових структур, громадських організацій та політичних партій, профспілок, церки та просто небайдужі містяни.  
  «Сьогодні дніпропетровці нескінченним потоком йдуть до священного у Дніпропетровську місця  - Монументу Вічної Слави, де віддають данину поваги тим людям, завдяки яким ми в Україні живемо під мирним небом. До пам’ятника прийшли сотні людей різних професій, різних політичних та релігійних поглядів, різних національностей, щоб однією єдиної дружньою родиною вшанувати пам'ять загиблих воїнів, тих, хто повернувся з війни, але не дожив до цього часу, і звісно привітати тих ветеранів, які живуть поряд з нами. Дніпропетровськ сьогодні повинен бути прикладом толерантності та виваженості для інших міст України. У місті мешкають понад 32 тисячі  ветеранів Великої Вітчизняної війни, з них понад 4 тисячі – учасників бойових дій. Честь їм і слава», - сказав міський голова Іван Куліченко.
  Очільник міста наголосив на необхідності об’єднання довкола пам’ятної  дати 9 травня, щоб Україна мирним шляхом вийшла із складного політичного конфлікту, щоб і надалі мешканці жили під мирним небом, пам’ятаючи якої дорогою ціною дісталася Велика Перемога. «У місті для проведення святкування вжиті необхідні заходи безпеки. Головне, щоб люди упродовж дня приходили до пам’ятника з мирним настроєм. Миру усім нам», - додав Іван Куліченко.
  Після урочистої церемонії покладання квітів до Монументу Вічної Слави відбулася акція «Безсмернтний полк» - дніпропетровці пройшли ходою з портретами своїх родичів - учасників Великої Вітчизняної війни.

alt


alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt