Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

При працевлаштуванні слід укласти трудовий договір.

  Молодим людям при працевлаштуванні задля своєї безпеки та юридичного захисту конституційних прав необхідно укласти трудовий договір. Про це повідомили  в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. Трудовий договір - це угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, згідно з якою працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену цією угодою, а працедавець - виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці. Укладення трудового договору оформляється наказом чи розпоряд­женням  працедавця про зарахування працівника на роботу. При укладанні трудового договору працівник зобов'язаний пред'явити трудову книжку, паспорт, документ про освіту, який свідчить про присвоєння відповідної кваліфікації, в деяких випадках необхідно надати довідку про стан здоров'я та інші документи.
  В управлінні зазначають, що працівникам, які влаштовуються на роботу вперше,трудова книжка оформляється не пізніше п'яти днів після прийняття на роботу. Власник чи уповноважений ним орган зобов'язаний придбати і мати бланки трудових книжок у достатній кількості. Вартість трудової книжки, яку власник оформляє працівникові при першому вступі на роботу стягується з працівника. Трудові книжки зберігаються на підприємствах, в установах, організаціях. Видають цей документ лише у разі звільнення працівника. У разі необхідності працедавець надає працівникові виписки із трудової книжки.
  З 28 квітня по 1 травня у Дніпропетровську проводиться  «Тиждень правових знань з питань трудового законодавства», цього року його тема – трудове законодавство для молоді. На сьогодні у Дніпропетровську мешкає понад 325 тисяч містян віком від  17 до 34 років, додають в управлінні.