Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Чорнобильці проходять медогляд.

  У Дніпропетровську за перший квартал в центрах первинної медико-санітарної допомоги комплексний диспансерний огляд пройшли 1 тисяча 696 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – це понад 39% чорнобильців, які перебувають на обліку. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради. Окрім того, за вказаний період в стаціонарах проліковано 162 чорнобильці, санаторно-курортне лікування отримали 9 осіб, в реабілітаційних центрах проліковано – 20 осіб-чорнобильців, зазначають у департаменті.     
  У закладах охорони здоров’я міста організовано проведення скринінгового обстеження щитоподібної залози постраждалим, які під час аварії були у дитячому та підлітковому віці. Таким обстеженням  підлягають 559 осіб цієї категорії, з них 220 вже оглянуті. 
  Медична допомога особам, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС надається в усіх 12 центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. У кожному центрі є лікар-організатор, відповідальний за медичне обслуговування чорнобильців. На сьогодні під наглядом центрів первинної медико-санітарної допомоги перебувають 4 тисячі 343 постраждалих від аварії на ЧАЕС та 674 дитини, які народжені від осіб цієї категорії додають у департаменті.