Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 26 мільйонів гривень заборгували містяни за вивезення сміття.

  Понад 26 мільйонів гривень заборгували мешканці міста за вивезення твердих побутових відходів. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив начальник управління охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Геннадій Іваненко. “Я закликаю мешканців міста розраховуватися за вивіз сміття. На сьогодні низькими залишаються платежі від мешканців приватного сектору, вони розраховуються в середньому на 30-40%. Більш того, вони не поспішають укладати угоди з компаніями-перевізниками на вивезення сміття», - зазначив Геннадій Іваненко.
  За словами Геннадія Іваненка, у місті постійно проводиться ліквідація стихійних звалищ, зокрема, з початку року було ліквідовано 265 смітників. Начальник  управління закликав мешканців міста не утворювати у місті сміттєзвалищ. «Викидайте сміття  у контейнери, а не залишайте у балках, вздовж доріг чи на власних подвір'ях. Щойно кожен почне піклуватись про чистоту у місті у нас зникнуть сміттєзвалища», - додав Геннадій Іваненко.
  У Дніпропетровську збирають і вивозять сміття дві компанії: ЗАТ «Дніпрокомунтранс» працює у Ленінському, Індустріальному, Кіровському, Жовтневому та Бабушкінському районах. ТОВ «Грінко-Дніпро” у Самарському, Красногвардійському та Амур-Нижньодніпровському районах.