Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати внесли зміни і доповнення до міського бюджету на 2014 рік.

  altСьогодні на засіданні 50-ї чергової сесії Дніпропетровської міської ради депутати внесли зміни і доповнення до міського бюджету на 2014 рік та програми економічного і соціального розвитку міста у зв’язку із змінами до Державного бюджету України та економією державних коштів. «На сьогодні у зв’язку із внесеними змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» державні субвенції для Дніпропетровська скоротилися на 114 мільйонів гривень. При цьому вилучення з міського до державного бюджету зменшено з 94 до 34 мільйонів гривень. При достатньо складному наповненні бюджету ми виконуємо свої зобов’язання по фінансуванню соціальних програм і виплаті заробітної плати. Залишається проблемою казначейське регулювання бюджетних коштів, яке має місце по всій країни. Сьогодні головна задача – забезпечити у Дніпропетровську стабільність, виконання соціальних програм та виплату зарплати», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  У зв’язку зі зняттям державою субвенції на утримання недобудованого дніпропетровського метрополітену, депутати ухвалили рішення перенаправити на ці цілі з міського бюджету 10 мільйонів гривень. «Через призупинку фінансування  будівництва об’їзної дороги відтерміновано зведення житлового будинку по вул. Агнії Барто, який призначався для відселення родин, що попадають у зону будівництва. З огляду на це маємо можливість перенаправити 10 мільйонів на утримання  метрополітену, щоб уникнути там надзвичайних ситуацій», - додав очільник міста.
  За перший квартал поточного року міський бюджет виконаний на 91,4%, недоотримано в бюджет 44 мільйони гривень переважно у зв’язку зі скороченням заробітної плати і робочих місць на підприємствах міста, зниженням росту заробітної плати проти запланованої у бюджеті. Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2014 рік встановлено у сумі 3 мільярди 419 мільйонів 388 тисяч гривень.