Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

З початку року у місті створено 3 прийомні сім’ї.

  З початку року у Дніпропетровську створено 3 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 3 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, ще 3 дитини довлаштовано до функціонуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Про це повідомили в управлінні-службі у справах дітей Дніпропетровської міської ради.  При обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ще 6 родин, які бажають взяти дитину на виховання пройшли навчання та здійснюють підбір дітей. За вказаний період у місті усиновлено вже 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 14 дітей - громадянами України, 1 дитина стала членом іноземної родини.
  З кожним роком все більше дітей виховуються у прийомних  родинах, дитячих будинках сімейного типу та під опікою. З початку року з державних закладів у родини влаштовано 4 дитини. Загалом на сьогодні в родинах живуть понад 88% дітей-сиріт та дітей, що залишились без батьківського піклування.
  На сьогодні на обліку в управліннях-службах у справах дітей перебуває 1 тисяча 749 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них  1 тисяча 545  дітей виховуються опікунами, у прийомних сім'ях чи дитячих будинках сімейного типу.