Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

120 студентів отримають іменні стипендії міського голови.

  У Дніпропетровську прийнято нове Положення про іменні стипендії міського голови. Квоти на отримання стипендій будуть розподілені між навчальними закладами міста. Таке рішення прийняли депутати на засіданні 49 чергової сесії Дніпропетровської міськради, повідомляють у  департаменті забезпечення депутатської діяльності міської ради. Претендувати на іменну стипендію може студент, який навчається на «відмінно» та «добре» і бере активну участь у громадському, культурному, науковому та спортивному житті вищого навчального закладу та міста. При цьому він повинен навчатися лише на бюджеті. Раніше стипендії отримували лише ті студенти, які навчались на «відмінно», зазначають у департаменті.
  Розмір стипендії не змінився. Як і минулого року він становить 2 мінімальні академічні стипендії. Для закладів 3-4 рівнів акредитації – 1 тисяча 460 гривень, 1-2 рівнів акредитації – 1 тисяча 100 гривень. Стипендія призначається рішенням міської комісії та виплачується студенту щомісячно протягом півріччя разом зі звичайною стипендією, яку він отримує від навчального закладу.
  Отримати іменну стипендію міського голови можна лише раз на рік – за результатами першого або другого семестрів. Для цього необхідно подати свої документи голові Дніпропетровської молодіжної ради при міському голові, студентській або науковій раді свого навчального закладу. Згідно з прийнятим депутатами рішенням у цьому році стипендію отримають 120 студентів: 60 осіб у першому півріччі та 60 – у другому, додають у департаменті.