Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інформація щодо проведення відкритого міського творчого конкурсу «ДНІПРОПЕТРОВСЬК – КАЗКОВЕ МІСТО».

Метою проведення конкурсу є розкриття творчого потенціалу городян, виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму та любові до рідного краю, розповсюдження інформації про туристичний потенціал міста та позиціонування Дніпропетровщини як туристичного центру України.

Організатором конкурсу виступає управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради, ініціатором проекту – громадський діяч Юлія Сегеда.

Конкурс проходитиме в ІІІ етапи:
1. написання тестів казок про Катеринослав-Дніпропетровськ (підведення підсумків, нагородження переможців та учасників І туру Конкурсу – травень 2014 року);
2. ілюстрування текстів переможців та учасників І туру Конкурсу (підведення підсумків, нагородження переможців та учасників ІІ туру Конкурсу – вересень 2014 року);
3. видання та презентація трилогії «Дніпропетровськ – казкове місто» (грудень 2014 року).

Учасники Конкурсу будуть змагатися в наступних номінаціях:
- твори для дітей віком до 5 років;
- твори для дітей віком від 5 до 10 років;
- твори для дітей віком від 10 до 16 років. 

Оцінювати роботи буде Конкурсна комісія, до складу якої увійдутьвідомі історики, письменники, краєзнавці, журналісти, представники громадських організацій, партнери заходу тощо.

         Ознайомитися з Положенням про проведення І туру відкритого міського творчого конкурсу «Дніпропетровськ – казкове місто» можна, звернувшись до управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, тел.: 744-63-16, 744-74-74), або на сайті міської ради: www.dniprorada.gov.ua.

  • Положення про проведення І туру відкритого міського творчого конкурсу «ДНІПРОПЕТРОВСЬК - КАЗКОВЕ МІСТО»

  • 14 серпня 2014 в 11.00 в приміщенні Білого залу Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75) відбулася прес-конференція з приводу проведення ІІ туру Відкритого міського творчого конкурсу «Дніпропетровськ - казкове місто».

    Мета проведення конкурсу - розкриття творчого потенціалу мешканців міста, виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму і любові до рідного краю, поширення інформації про туристичний потенціал і позиціонування Дніпропетровська як туристичного центру України.

    Організатор конкурсу - управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради, ініціатор - громадський діяч Юлія Сегеда.

    За умовами І туру конкурсу (написання текстів казок про місто) членами журі були визначені 9 переможців в 3-х вікових категоріях: казки для дітей віком до 5-ти років, казки для дітей віком від 5 до 10 років, казки для дітей у віці від 10 до 16 років.

    До збірки казок про місто увійде 21 робота, написана прозою (18 - м Дніпропетровськ, 1 - м Сєвєродонецьк (Луганська область), 1 - м.Долина (Івано-Франківська область) 1 - м Париж (Франція). Мова написання робіт, які увійдуть до збірки, становить: 15 робіт українською та 6 - російською мовами.

    Починаючи з 1 серпня 2014 стартує ІІ тур конкурсу «Дніпропетровськ - казкове місто», участь в якому можуть взяти всі бажаючі віком від 5 років, які нададуть організаційному комітету кольорові малюнки-ілюстрації до казок-переможцям.

    Кількість робіт, наданих від одного учасника, не обмежена. Участь у конкурсі безкоштовна. Роботи повинні бути надані не пізніше 8 вересня 2014.

    Оцінювати роботи будуть члени компетентного журі, до складу якого увійдуть: народний художник України, Почесний громадянин міста Дніпропетровська - Володимир Небоженко, заслужені працівники культури України - Надія Капустіна та Людмила Тверська, лауреат Державної премії України, член Міського художньої ради - Дмитро Волик, директори шкіл естетичного виховання - Ольга Бойченко і Микола Хандога, головний редактор газети «Наше місто» - Олександр Макуха.

    Підбиття підсумків ІІ туру конкурсу відбудеться у вересні 2014 року, а в грудні 2014 року напередодні святкування Дня Святого Миколая жителям і гостям міста буде презентовано збірку «Дніпропетровськ - казкове місто».

    З більш детальною інформацією можна ознайомитися в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75; контактні телефони: 744-63-16, 744-74-74).

    Положення про проведення ІІ туру відкритого міського творчого конкурсу "Дніпропетровськ - казкове місто"

    ТЕКСТИ КАЗОК

    Для дітей до 5 років:
  • Укра
  • Отдыхая в тени дерева
  • Як чотири майстри місто врятували

  • Для дітей від 5 до 10 років:
  • Мечта лягушонка Кваши
  • Таємниця блакитного кристалу
  • Заповедный клад
  • Казки Еліни Заржицької (4 казки)

  • Для дітей від 10 до 16 років:
  • Чарівний парк
  • Казка про Сонцедобро
  • Екатеринославский бурумбуль
  • Танюшкины встречи
  • Казки Еліни Заржицької (6 казок)