Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Контролювати виконання Закону про захист прав споживачів мають право управління та інспекція з питань захисту прав споживачів.

 alt Згідно із законодавством контролювати виконання підприємцями Закону про захист прав споживачів  мають право управління захисту прав споживачів та інспекція з питань захисту прав споживачів у Дніпропетровській області. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради Юрій Кислейко. Він зазначив, що у цій роботі органам влади можуть допомагати громадські організації, при цьому самостійно вони не мають права  проводити будь-які перевірки, виписувати акти, давати приписи, проводити відбір продукції.«Я нагадую підприємцям правила перевірки посадовими особами  сфери захисту прав споживачів, оскільки останнім часом сталося два випадки, коли невідомі особи представлялись інспекторами управління, показували підробні документи та перевіряли невеликі торгівельні підприємства. Ці псевдоінспектори  показували анонімний лист зі скаргою на магазин та пропонували вирішити  дану проблему без комісій та приписів. На щастя, підприємці, до яких завітали ці люди обізнані у законодавстві, і  знають, що перевіряти їх можуть за наявності скарги, в якій вказане прізвище заявника. За даними фактами підприємці звернулися до правоохоронних органів», - сказав Юрій Кислейко. Він також закликав підприємців з усіх спірних питань звертатися до управління захисту прав споживачів за тел. 379-08-79, у тому числі перевіряти прізвища посадових осіб, які здійснюють перевірки. 
  Управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міської ради працює за адресою: вул. Високовольтна, 14, телефон 379-08-79. Прийомні дні — вівторок та четвер з 10.00 до 17.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00.