Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

250 родин, які мешкають у гуртожитках приватизували свої кімнати.

  altНа сьогодні 250 дніпропетровських родин, які мешкають у гуртожитках комунальної власності, вже приватизували свої кімнати. Про це під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Віталій Слєпцов. «У 2009 році був прийнятий Закон України, який дозволив мешканцям гуртожитків комунальної власності приватизувати житлові приміщення, тобто отримати право власності на свої кімнати. На сьогодні у комунальній власності міста знаходяться 54 гуртожитки, ще 6 будуть передані найближчим часом. Рішення щодо приватизації кімнат у гуртожитках приймає виконком міської ради після того, як мешканець пройшов визначену законом процедуру з підготовки необхідних документів. Після отримання свідоцтва на право власності і технічного паспорту, мешканець повинен звернутися до реєстраційної служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області для реєстрації права власності», - зазначив Віталій Слєпцов.
  Він також закликав не зволікати зі звернення до реєстраційної служби, оскільки без остаточної реєстрації права власності, людина не може продати чи передати у спадок кімнату у гуртожитку.
  Перешкодою для приватизації помешкань у гуртожитках є самовільне перепланування кімнат, реєстрація та фактичне проживання у гуртожитку менше п’яти років, відсутність документів, що підтверджують законні підстави на проживання у гуртожитку, тобто ордеру, наявність іншого житла. «Досить часто зустрічаються випадки, коли мешканці гуртожитків самовільно та незаконно займають місця так званого загального користування, наприклад, холи, комори, душові, пожежні переходи тощо. Такі порушення теж є  перешкодою для приватизації кімнат»,- додав заступник начальника управління.
  Щодо питань приватизації кімнат у гуртожитках можна звертатися до комунального підприємства «Реформжитло» (вул. Леніна, 16, щоденно, тел. 778-12-13) та до Центру адміністративних послуг «Правобережний» (просп. Карла Маркса, 75, щопонеділка, 744-72-75) і «Лівобережний» (просп. Правди, 42, щочетверга, 726-30-69).