Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Співробітники управління-служби у справах дітей перевіряють, як діти живуть у прийомних батьків.

  У січні-лютому співробітники управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради перевірили умови утримання 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у  прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Про це повідомили у самому управлінні-службі. Прийомні батьки та батьки-вихователі створили належні умови для проживання дітей, вони мають власні кімнати, місця для навчання та відпочинку, речі особистого вжитку, іграшки, книжки тощо. Переважна більшість цих дітей відвідують музичні школи, спортивні, танцювальні, художні гуртки та секції, вчасно проходять медичне обстеження, зазначають в управлінні-службі.
  У Дніпропетровську функціонують 13  дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 85 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 82 прийомні родини, в яких виховуються 109 прийомних дітей. Лише за останні два роки у місті створено 46 прийомних сімей,  в які влаштовано 82 дитини, та 10 дитячих будинків сімейного типу,  в які влаштовано 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
  Діти, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, користуються безоплатним проїздом у громадському міському (приміському) транспорті та медичним обслуговуванням, забезпечуються безоплатною шкільною, спортивною формами та обідами, проходять щорічне безкоштовне оздоровлення в оздоровчих закладах, додають в управлінні-службі.