Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Містян закликають бути обережними з відкритим вогнем.

  Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради закликає мешканців Дніпропетровська бути вкрай обережними під час поводження з відкритим вогнем. Пожежі найчастіше стаються у весняний та літній період, коли люди наводять порядок на дачних та присадибних ділянках, спалюють  суху траву, листя та сміття. З потеплінням мешканці міста все частіше виїжджають на відпочинок до лісопаркових зон. При цьому люди нерідко нехтують елементарними правилами пожежної безпеки,  а це призводить до пожеж у розташованих поруч будівлях, лісах, на відкритих ділянках, балках, зазначають в управлінні.
  В управлінні нагадують, що для того, щоб уникнути загорянь слід дотримуватися простих правил: не спалювати суху траву, гілля, очерет на відкритих ділянках місцевості, узбіччях доріг, берегах річок, схилах балок та галявинах у лісі. Залишаючи місце відпочинку, вогнище, якщо воно є необхідно залити водою або засипати піском.
  За останній тиждень  на території Дніпропетровської області виникло 5 пожеж на території Кіровського, Дніпродзержинського та Петриківського лісових господарств. Полум'я погашено силами підрозділів головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій. У разі пожежі необхідно терміново звертатися за телефоном 101, наголошують в управлінні.