Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вихованці дитячої школи класичного танцю - переможці Міжнародного конкурсу.

alt4 вихованки Дніпропетровської дитячої школи класичного танцю стали переможцями ІV Міжнародного конкурсу «Мысль-поток 2014», що проходив у Києві.  Про це під час прес-конференції повідомила директор школи Олена Дубровина. «Наші дівчата посіли І, ІІ, ІІІ місце, ще одна вихованка отримала звання дипломанта. У конкурсі брали участь танцівники із України, Ізраїлю та Японії. Найкращих обирали  у 4 номінаціях за віком. Учасники представляли варіації із класичних балетів та номер сучасної хореографії. Серед членів журі були заслужені артисти України та Росії, солісти Варшавської опери, а також хореографи із Франції», - зазначила Олена Дубровина. Вона додала, що подібні конкурси значно підвищують професійний рівень учасників.  «Участь у конкурсі - це певний досвід, оскільки ми також відвідували майстер-класи відомих у всьому світі танцівників. У мене з'явились нові плани на майбутнє, хочеться досягти ще кращих результатів», - сказала вихованка школи балетного танцю, переможниця конкурсу «Мысль-поток 2014» Юлія  Захаренко.
  Заступник начальника управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради Людмила Кудряшова зазначила, що у Дніпропетровській області працює єдина балетна школа, на сьогодні там навчається 82 учня віком від 6 років до 17 років. З 9-10 років дітей починають навчати за програмою артистів балету, до цього вони проходять підготовчу програму.
  Сьогодні у Дніпропетровську працює 17 музичних шкіл, 2 школи мистецтв, 2 художні школи та 1 школа класичного танцю. Загалом їх відвідують понад 7 тисяч 500 учнів. Найбільше учнів – понад  6 тисяч 650 навчаються у музичних школах та школах мистецтв
alt

alt

alt       alt
                       alt