Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2013 рік.

  altСьогодні на засіданні 49-ї чергової сесії Дніпропетровської міської  ради депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2013 рік та внесли зміни і доповнення до міського бюджету на 2014 рік та програми економічного і соціального розвитку міста на поточний рік. Міський бюджет за 2013 рік виконано на 84,9%. Зокрема, за минулий рік надійшло доходів, з урахуванням трансфертів із вищестоячих бюджетів, у сумі  2 мільярди 582 мільйони гривень, недоотримано доходів у загальній сумі 458,8 мільйонів гривень. Невиконання дохідної частини міського бюджету пов’язано із завищеними розрахунками Міністерства фінансів України темпів росту доходів для Дніпропетровська на 2013 рік порівняно із фактичними надходженнями до бюджету за 2012 рік . Через невиконання дохідної частини міського бюджету, а також не проведення казначейською службою платежів, на 1 січня 2014 року утворилася кредиторська заборгованість за 2013 рік у сумі 223,6 мільйонів гривень (164,6 мільйонів гривень по спеціальному фонду та 59 мільйонів гривень – по загальному), яка буде профінансована у поточному році.
  «При складнощах виконання міського бюджету, у нас немає заборгованості по виплатам заробітної плати працівникам бюджетної сфери, енергоносіям та соціальним виплатам. Цього року також будуть профінансовані усі захищені статті бюджету та міські соціальні програми. Уразливим залишається бюджет розвитку. Ситуація склалася так, що наразі казначейське управління не проводить оплату виконаних ремонтних робіт поточного періоду», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Загальний обсяг доходів міського бюджету на 2014 рік з трансфертами установлено у сумі 3 мільярди 569 мільйонів гривень,  повідомляють у фінансово-економічному департаменті міської ради.