Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Звернення депутатської групи "Дніпро" до громадськості міста.

    Новостворена депутатська група Дніпропетровської міської ради VI скликання «ДНІПРО» прийняла звернення до громадськості міста щодо політичної ситуації в Україні:
   «Сьогодні, які ніколи раніше, перед народом України з’явилася жорстка зовнішня загроза: Російська Федерація фактично почала здійснювати агресію проти народу  України.
    Ми депутати - члени Депутатської групи Дніпропетровської міської ради VI скликання «ДНІПРО» глибоко стурбовані цією агресією і закликаємо усіх мешканців міста Дніпропетровська стати на захист українського народу та української держави.
    Наша територіальна громада багатонаціональна, але усі ми громадяни України, громадяни нашого міста, тому сьогодні ми маємо відкинути усі політичні, національні, ідеологічні, мовні, релігійні та інші відмінності між жителями міста Дніпропетровська і об'єднати зусилля задля захисту Вітчизни.
    Україна є суверенна, самостійна, соборна, незалежна держава.
     В умовах загрози територіальної цілісності України, небезпеки для її державного суверенітету, провокування силового сценарію та дестабілізації в країні, порушення її миру та спокою, ми підтримуємо звернення Верховної Ради України від імені народу України до Збройних Сил України,  у якому Верховна Рада виразила повну солідарність та всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни.
      Ми підтримуємо рішення СНБО України, прийняте 1 березня 2014 року, про приведення Збройних Сил України у ступінь підвищеної бойової готовності.
      Ми підтримуємо заяву Верховної Ради України з вимогою неухильного виконання положень Будапештської угоди, Статуту ООН, угоди від 1997 р,, а також  базових домовленостей стосовно перебування Чорноморського флоту РФ на території України, а саме: «…негайного відведення військ РФ у місця їх дислокації. Будь-яке пересування військовослужбовців, військової техніки й озброєнь  повинно здійснюватися виключно за погодженням з компетентними органами України».
      Ми вважаємо, що сьогодні першочерговим завданням Верховної Ради, Уряду України, державних адміністрацій, Рад та виконавчих органів відповідних рівнів, є збереження стабільної роботи, швидке ухвалення та виконання рішень, яких вимагає ситуація:
      Місцеві ради в українських регіонах мають вжити усіх заходів, аби не допустити розбалансування керованості містами і селами, районами та областями.
     Ми переконані і віримо, що Бог не в силі, а в правді. Правда на боці українського народу, тому ми переможемо!», - йдеться у зверненні.