Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті проводяться дні відкритих дверей в рамках «Українських днів атопічного дерматиту».

     У Дніпропетровську в рамках «Українських днів атопічного дерматиту»  відбудуться дні відкритих  дверей: у  Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні (4 березня) та в Обласному шкірно-венерологічному  диспансері (5 березня). Окрім того, 6 березня о 12.00 у Дніпропетровській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги ( вул. Бардіна,1, конференц-зал) проходитиме  засідання «Школи атопічного дерматиту» для лікарів    загальної практики – сімейної медицини та пацієнтів з атопічним дерматитом, полінозом, бронхіальною астмою  за участю головного позаштатного алерголога департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради Євгенії Михайлівни Дитятковської. Про це повідомили у самому департаменті. Захід проводиться з метою активізації роботи щодо впровадження сучасних методів профілактики, ранньої діагностики, лікування, зниження тяжкості перебігу та запобігання ускладнень при атопічному дерматиті, підвищення освіченості громадян про захворювання, проведення консультативних оглядів хворих на атопічний дерматит, зазначають у департаменті. 
    Захворюваність атопічним дерматитом дорослого населення України становить 25,8 на 100 тисяч осіб. Найвищий показник захворюваності на атопічний дерматит у 2012 році спостерігався у: Кіровоградській області – 121,5 на 100 тисяч дорослого населення, Запорізькій – 51,1 та Дніпропетровській 40,8. У загальній структурі дерматологічної захворюваності питома вага цієї недуги складає від 10 % до 20 %. У практиці дитячого дерматовенеролога кожен третій пацієнт — хворий на атопічний дерматит.
    При атопічному дерматиті на шкірі, на тлі загальної сухості, з'являється дрібна висипка рожево-червонуватого кольору, яка найчастіше локалізується на внутрішній поверхні ліктів, під колінами, на тулубі, шиї, обличчі. Висип супроводжується дуже сильним свербінням, що часто веде до розчісування і появі на шкірі ранок. Зазвичай свербіж є попередником шкірної висипки і змінює свою інтенсивність протягом дня, посилюючись до вечора. Атопічний дерматит може ускладнюватися бактеріальними або грибковими інфекціями, наслідком яких може бути поява виділень з ранок, жовтуватих кірок і загальне погіршення перебігу хвороби.
   До кінця другого року життя прояви атопічного дерматиту у дітей зазвичай пом'якшуються і поступово зникають, але у деяких дітей можуть перерости в серйозні алергічні захворювання, такі як бронхіальна астма, алергічний риніт. Тому вкрай важливо своєчасно діагностувати захворювання, проводити рекомендоване спеціалістами лікування та профілактичні заходи, наголошують у департаменті.
  Атопічний дерматит – хронічне генетично обумовлене запальне ураження шкіри алергічної природи, має рецидивуючий перебіг, вікові особливості клінічних проявів.