Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Звернення міського об'єднання ветеранів Афганістану УСВА до громадськості міста.

   На розширеному засіданні рада Дніпропетровського міського об’єднання ветеранів Афганістану УСВА прийняла звернення до громадськості міста:
    «В Україні пролилась кров, загинули люди. Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким загиблих.
     Країна опинилась в кризовій політичній та соціально-економічній ситуації. І саме в цих умовах надзвичайно важливо забезпечити правопорядок, зберегти спокій громадян, не допустити місцевих протистоянь, самосудів та вандалізму.
     Громадське протистояння, напруга в суспільстві приводить до протиправних дій з боку радикально налаштованих осіб. Ми обурені спробою рейдерського захоплення Дніпропетровського міського об’єднання ветеранів Афганістану УСВА, засуджуємо такі прояви і заявляємо про свою рішучу готовність надати відсіч будь-якому насильству й порушенням прав і законних інтересів кожного члена нашої організації, мешканців міста.
     Звертаємося до правоохоронних органів з вимогою забезпечити правопорядок відповідно до Конституції та діючого законодавства України.
     Конфлікти починаються та закінчуються, а нам разом треба жити в нашому місті, тому закликаємо городян утримуватися від насилля та протистояння у будь-якому їх прояві. Дніпропетровці завжди вирізнялися толерантністю, повагою до людей з іншими політичними та релігійними поглядами. Маємо показувати приклад іншим в цей важкий для країни час. Всі проблемні питання повинні вирішуватися виключно у правовому полі, з дотриманням верховенства прав людини і законодавства України, інтересів суспільства.
     Засуджуємо будь які прояви радикалізму, нацизму, сепаратизму і зазіхання на територіальну цілісність України. Члени Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) завжди виступали за єдину, унітарну та неподільну Україну. Виключно на таких позиціях стоятимемо й надалі. Сьогодні наше спільне завдання – зберегти порядок, спокій та законність у нашому рідному місті, сприяти його стабільній життєдіяльності.
    Ми готові зробити все можливе заради об’єднання суспільства, розвитку міста, області і України», - йдеться у зверненні.