Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Мистецька декада «Вінок Великому Кобзареві».

  altУ березні у Будинку мистецтв стартує мистецька декада «Вінок Великому Кобзареві» приурочена до 200-річчя Тараса Шевченка.Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. 1 березня в рамках декади відкриється виставка   «Шевченкіана», на якій будуть представлені художні твори із зібрання відомого художника-графіка, заслуженого працівника культури України Василя Івановича Хвороста. До експозиції включені живописні, графічні роботи та екслібрис.
  В рамках декади заплановано творчу зустріч знародним художником України Володимиром Небоженком– автором пам’ятників Великому Кобзарю, концерт «Шевченко в музичному мистецтві» з виступом ансамблю бандуристів «Веселка» дитячої музичної школи № 3, творчу зустріч із заслуженим художником України Григорієм Чернетою, який звертався у своїй творчості до образу Кобзаря. Відбудеться показ художніх фільмів «Тарас Шевченко», де роль Тараса Шевченка виконує Сергій Бондарчук , «Сон», де Тараса Шевченка грає Іван Миколайчук та документального фільму дніпропетровського кінематографіста Володимира Платонова «Сходження до Кобзаря». Також заплановано проведення творчого вечора «Поетична Шевченкіана», у якому візьмуть участь поети, які написали твори про Тараса Шевченка. З 20 березня планується презентація вишиваних рушників під назвою «Тарасове життя на рушникові». На сьогодні до презентації готуються автори 20 рушників, зазначають у Будинку мистецтв. 
  Член об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв Ольга Іващенко працює над циклом витинанок під назвою «Світе ясний, світе тихий, моя Україно», в якому будуть представлені творчі роботи, виконані за поетичними творами Великого Кобзаря в унікальній традиційній народній техніці. Презентація цих робіт відбудеться у березні, виставка – у травні, додають у Будинку мистецтв.