Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Медики закликають містян до здорового способу життя.

  На підсумковій колегії департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради медичні працівники прийняли звернення до мешканців міста:
  «Ми, медичні працівники  м. Дніпропетровська, звертаємось до вас, шановні дніпропетровці!  Заклади   охорони здоров'я  нашого міста вже більше двох років є учасниками  державного пілотного проекту з реформування  системи охорони  здоров'я на засадах сімейної медицини. У місті створена   мережа  центрів первинної медико-санітарної допомоги,  щорічно зростає кількість сімейних лікарів, функціонує  навчальна база для безперервного підвищення кваліфікації фахівців загальної практики - сімейної медицини.  Налагоджується взаємодія між лікувальними закладами різних рівнів надання медичної допомоги. Мешканці міста мають можливість вільного вибору лікаря первинної  ланки. Пацієнтам надається профілактична  і лікувальна допомога на сучасному рівні. Лікувальні  та аптечні заклади міста  Дніпропетровська  долучилися до реалізації   пілотного проекту  державного регулювання цін на гіпотензивні препарати та  забезпечення пацієнтів ліками за пільговими цінами. Майже чверть дніпропетровців стали учасниками цього проекту  і отримали  необхідні ліки за доступною ціною.
  Департамент охорони здоров’я міської ради, заклади охорони здоров’я міста всебічно сприяють реалізації права людини на якісну і доступну медичну допомогу. Щорічно поліпшується матеріальна база лікувальних закладів, вводиться в дію нове обладнання.          Сімейний лікар, якого ви  можете тепер вільно обрати, є  надійним порадником кожному  члену  родини  в питаннях   збереження  здоров`я,  має можливість  забезпечити  для   цього сучасні профілактичні і лікувальні засоби.
  Бути здоровим – це не лише право, але  й обов’язок  громадянина. Турбота про збереження здоров’я, запобігання гострим та хронічним захворюваням  повинні стати  невід’ємною складовою життя кожного. Медичні працівники самотужки не  зупинять  розповсюдження  захворювань у суспільстві без активної участі громадян у формуванні здорового способу життя! Ми закликаємо вас до спільних дій, спрямованих на запобігання шкідливим звичкам,  боротьбу з  гіподинамією, нераціональним харчуванням, зайвою вагою. Профілактична спрямованість у діяльності  лікувальних закладів не дасть позитивного ефекту без вашої підтримки та активної участі у створенні власного здоров’я, здорового майбутнього держави!
  Шановні  дніпропетровці! Дбайте  про  своє  здоров’я! Здоровий спосіб життя повинен стати для кожного з  вас повсякденною потребою!  Разом з медичними працівниками  ви станете співавторами власного здоров’я. Ми повинні впровадити  у нашому місті  моду  на здоровий спосіб  життя! Міцне здоров’я – запорука радісного, активного і щасливого  майбутнього!», - йдеться у зверненні.