Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню.

  У Дніпропетровську рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції відповідає сезонному рівню, епідемічний поріг не перевищено. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив завідуючий епідеміологічним відділом міської СЕС Денис Кисельов. «На сьогодні у місті спостерігається тенденція до росту захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. За останній тиждень у лікувальні заклади місті з ознаками ГРВІ звернулося близько 5 тисяч людей, з них 2 тисячі 900 –  діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність зросла на 12%, при цьому вона не перевищує епідемічних норм», - зазначив Денис Кисельов.
  За його словами, ріст захворюваності на грип та ГРВІ очікується у місті на кінець лютого-початок березня. «Прогнозується циркуляція таких вірусів грипу як А-Каліфорнія, А-Вікторія та В-Массачусетс.Ріст захворюваності очікується з помірною інтенсивністю, оскільки наше населення вже знайоме з зазначеними вірусами. Цього року у місті було виявлено чотири випадки захворюваності на грип та три випадки - на парагрип, спричинений респіраторним вірусом. Ефективним методом профілактики грипу та ГРВІ залишається вакцинація,  зробити щеплення ще не пізно», - додав Денис Кисельов.
  Головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я міськради Юлія Колосова порадила мешканцям не поспішати знімати теплий одяг. «Не зважаючи на плюсові температури повітря, не слід різко знімати зимовий одяг, оскільки погода мінлива - можна швидко підхопити вірус й захворіти. Також у цей період краще їсти свіжі фрукти і, по можливості, уникати місць масового скупчення людей. Якщо все ж таки відчуваєте симптоми захворювання краще залишитися вдома і викликати лікаря», - наголосила головний спеціаліст департаменту.