Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Будинку мистецтв показ музичного фільму «Наймичка» за поемою Тараса Шевченка.

  18 лютого у Будинку мистецтв відбудеться показ музичного фільму «Наймичка» за поемою Т.Г. Шевченка. Показ приурочено до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Фільм знято за мотивами опери відомого композитора Михайла Вериківського, автор лібрето – Кость Герасименко. Режисер фільму – відомий діяч театрального мистецтва Ірина Молостова та Василь Лапокниш, оператор Сергій Лисецький.
  Фільм вийшов на екрани в лютому 1964 року. Серед акторів-виконавців: Борис Гмиря, Лариса Руденко, Віра Донська-Присяжнюк. За виконання головної жіночої ролі Віра Донська-Присяжнюк отримала найвищі нагороди на Ленінградському та Карло-Варському міжнародних кінофестивалях, зазначають у Будинку мистецтв.
  21 лютого у приміщенні Будинку мистецтв планується відкриття виставки петриківського розпису «Спадкоємність традиції», яку організатори присвячують ювілею Кобзаря, що так любив і цінував народне мистецтво. На виставці будуть представлені роботи учнів всесвітньо відомих майстрів петриківського розпису Тетяна Пати та Федора Панка, додають у Будинку мистецтв.