Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У школі №97 встановили пам'ятний знак генерал-лейтенанту Петру Шкідченку.

  altУ дніпропетровській у школі №97 встановили пам'ятний знак генерал-лейтенанту П.І. Шкідченку,  ім'я якого носить навчальний заклад. Про це повідомили в управлінні освіти та науки Дніпропетровської міської ради. На урочистості з нагоди встановлення пам'ятного знака Петру Шкідченку зібралось близько тисячі людей – його бойові побратими, учасники бойових дій в Афганістані, школярі та батьки.Учасники заходу вшанували пам’ять бойового генерала хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака.
  Бойові побратими Петра Шкідченка розповіли учням, що він був талановитим бойовим генералом за це і має безліч нагород. Петро Шкідченко брав участь у Великій Вітчизняній війні. З 1971 по 1973 рік був командувачем 6-ї Гвардійської танкової армії Київського військового округу у Дніпропетровську. Пізніше він чолив групу керування бойовими діями при Міністерстві оборони, брав безпосередню участь у проведенні 25 масштабних бойових операцій проти душманских збройних формувань у Афганістані. Генерал-лейтенант Петро Шкідченко відзначився особистою хоробрістю: в одній з операцій, під час спроби прориву душманів до командного пункту афганської дивізії, він організував відбиття атаки, а потім очолив успішну контратаку. Загинув легендарний військовий у 1982 році під час обстрілу душманами вертоліту, в якому знаходився генерал-лейтенант. Похований він у Дніпропетровську на Алеї Героїв Запорізького цвинтаря. Петру Шкідченку посмертно присвоєно звання Героя Російської Федерації, він також нагороджений сімома орденами, у тому числі двома орденами Леніна, орденами Червоного Прапора, Червоної Зірки, “За службу Вітчизні у Збройних Силах СРСР” 3-го ступеня та багатьма медалями, зазначають в управлінні.
  Пам'ятний знак встановлено спільними зусиллями районної ради ветеранів Афганістану, Ленінської районної у місті ради та школи, додають в управлінні.
alt

alt

alt

alt

alt

alt