Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців.

  alt Квітами, хвилиною мовчання та військовими залпами вшанували пам'ять загиблих воїнів-афганців сьогодні у Дніпропетровську.  Урочистості відбулися з нагоди відзначення у місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня пам`яті воїнів-інтернаціоналістів - 25-ї річниці від дня остаточного виведення радянських військ з Республіки Афганістан. До  пам’ятника загиблим воїнам-афганцям «Вибух пам’яті» цього  дня прийшли воїни-інтернаціоналісти та члени їх родин,  керівники держави,області та міста. «Вже існує така традиція щорічно в цей день збиратись біля пам'ятника загиблим воїнам-афганцям. Спільними зусиллями стараємося полегшити життя тих, хто повернувся з війни та родинам загиблих. У Дніпропетровську  працює міська програма «Ветеран». В її рамках 85 сімей загиблих в Афганістані отримають щорічну  одноразову матеріальну допомогу  розміром 10 мінімальних заробітних плат. Окрім того, до Дня воїна-інтернаціоналіста 312 інвалідів-учасників бойових дій в Афганістані коштом міського бюджету через поштові відділення отримають матеріальну допомогу у розмірі  550 гривень. Для наших афганців ми також щороку організовуємо фестиваль «Афганський вітер». Я бажаю тим, хто виконував свій обов'язок в Афганістані та  їх родинам міцного здоров'я, сили духу та мирного неба над головою», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Під час  церемонії відбулось урочисте проходження бойової десантно-дозорної машини з прапором Української спілки ветеранів Афганістану-воїнів-інтернаціоналістів, до неї долучилась колонна учасників бойових дій у Афганістані та членів сімей загиблих у Афганістані воїнів, колонна кінологів Кінологічного Центру Управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області зі своїми вихованцями. Під звуки військового духового оркестру крокували офіцери управління гвардійського ордена Червоного Прапора оперативного командування «Південь», військовослужбовці 138-ї Дніпропетровської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України та інші. Завершились урочистості панахидою у Спасо – Преображенському соборі.
  15 лютого 1989 року з Афаністану було виведено радянські війська. З 2004 року згідно указу Президента України 15 лютого визначено Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На сьогодні у Дніпропетровську проживає близько 2,5 тисяч учасників бойових дій на території Афганістану. Згідно з Указом Президента України 2014 рік проголошено роком вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt  alt
alt