Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На понад ста вулицях міста минулого року відновлено зовнішнє освітлення.

     У 2013 році на 108 вулицях міста відновлено зовнішнє освітлення. Про це повідомили на комунальному підприємстві “Міськсвітло”. З-поміж іншого, зовнішнє освітлення відновлено на вулицях Новозаводська, Молодіжна та пров. Молодіжний, вул. Іркутська, Свердлова, Окружна,  Андрейченко, В'єтнамська та інші. Загалом у минулому році замінено понад 6 тисяч ламп та світильників,  змонтовано  понад 92 кілометри повітрянокабельних ліній та встановлено 47 нових електроопори, зазначають на підприємстві.
    З відновленням зовнішнього освітлення, збільшується кількість ліхтарів, які знаходяться у роботі, а отже і зростає кількість споживаної електроенергії. Для зменшення витрат  підприємство постійно впроваджує енергозберігаючі заходи. З цією метою у минулому році на шафах зовнішнього освітлення встановлено145 приладів обліку електроенергії, загалом їх встановлено вже 423 одиниці. Окрім того, для освітлення міста використовуються світильники з натрієвими та металогалогеновими лампами значно нижчої потужності. Успішно впроваджується система керування та контролю за зовнішнім освітленням у місті за допомогою каналу GSM. На сьогодні таких каналів вже 61 одиниця. Наразі формується титульний список вулиць, на яких відновлюватиметься зовнішнє освітлення цього року, додають на підприємстві.   
     На балансі комунального підприємства “Міськсвітло” 576 шаф зовнішнього освітлення, майже 63 тисячі світлоточок, понад 14 тисяч опор та мережі протяжністю понад 2 тисячі кілометрів.