Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У міській раді відбулося засідання круглого столу щодо соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав.

     altМайже 2 мільйони гривень передбачено у міському бюджеті на цей рік на різні види допомоги для  учасників бойових дій в Афганістані та членів їх родин в рамках комплексної програми соціального захисту ветеранів війни та праці Дніпропетровська «Ветеран» на 2013-2017 рр.». Про це під час засідання круглого столу повідомив заступник міського голови-керуючий справами виконкому Дніпропетровської міської ради Микола Отченко. «Тисячі молодих воїнів віддали своє життя у Афганській війні, серед них 77 загиблих наших земляків. У нашому місті мешкає  понад 2,5 тисячі учасників бойових дій, які пройшли  крізь  смертоносний вогонь Афганістану. Їх усіх єднає  одне – вони чесно та мужньо  виконували свій військовий обов’язок. Дніпропетровськ ніколи не забуде імена тих, хто загинув на землі Афганістану. На Набережній стоїть пам’ятник загиблим учасникам бойових дій на території інших держав «Вибух пам'яті» - перший пам’ятник створений у колишньому Радянському Союзі.  В усіх школах, де навчалися хлопці, які загинули в Афганістані  є меморіальні дошки,  пам’ятні куточки», - зазначив Микола Отченко.
     За словами начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Ірини Передерій, до Дня воїна-інтернаціоналіста 312 інвалідів-учасників бойових дій в Афганістані коштом міського бюджету отримають матеріальну допомогу у розмірі  550 гривень. 85 сімей отримають щорічну  одноразову матеріальну допомогу на лікування, придбання ліків, одягу та побутових речей, ремонт квартир тощо. Розмір цієї допомоги складає 10 мінімальних заробітних плат на сім’ю. (виплата протягом лютого – березня). З нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан передбачено забезпечення побутовою технікою  інвалідів та учасників бойових дій – воїнів-інтернаціоналістів на суму 600 тисяч гривень. Щомісячно виплачується доплата до пенсії за загиблого в Афганістані воїна батькам, дітям, вдовам, які не вийшли заміж вдруге у  розмірі 200 гривень.
   До 3 березня у місті триває місячник медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав. «У ці дні  інваліди війни, члени сімей загиблих і померлих воїнів та учасники бойових дій на території інших держав можуть пройти додаткові профілактичні диспансерні огляди. Немобільних хворих лікарі відвідають вдома. На сьогодні лікарями оглянуто понад 700 людей», - сказала заступник директора департаменту охорони здоров'я міськради Анжела Костюченко..
   Засідання круглого столу проводилось в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту  учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій.
  2014 рік Указом Президента України проголошений Роком учасників бойових дій на території інших держав.


alt

alt

alt