Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Регулярні профілактичні огляди допомагають виявити онкозахворювання на ранніх стадіях.

alt  Регулярні профілактичні  огляди у лікарів допомагають виявити онкологічні захворювання на ранніх стадіях. Про це під час наради в амбулаторії загальної практики №9 повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Анжела Костюченко. «У місті закінчується тиждень профілактики та ранньої діагностики раку, головна мета якого звернути увагу мешканців на це тяжке захворювання. Для раннього виявлення будь-якої патології, у тому числі онкологічної, необхідно регулярно звертатися до свого сімейного лікаря, проходити профілактичні огляди. В усіх амбулаторіх міста ведеться онкопрофілактична робота, розроблено план заходів щодо покращення нагляду за диспансерними хворими. Профогляд пацієнтів починається у сімейного лікаря, у разі необхідності, їх направляють до профільних спеціалістів», -   зазначила Анжела Костюченко.  
  За її словами, у кожній амбулаторії можна ознайомитися з графіками консультацій дерматолога, онколога та інших спеціалістів, які проводяться безпосередньо на базі амбулаторій.
  Амбулаторія №9 обслуговує населення житлового масиву Перемога 1-4, загалом понад 20 тисяч людей, у тому числі понад 3 тисячі дітей. В амбулаторії працюють сімейні лікарі, дільничні терапевти, дільничні педіатри, акушери-гінекологи, хірурги, офтальмологи, отоларингологи та невропатологи. В  амбулаторії загальної практики № 9  на диспансерному обліку з приводу  онкологічної  патології перебуває 1 тисяча 660 мешканців, зазначають у департаменті охорони здоров'я міськради.
  Нарада щодо профілактики онкологічних захворювань проводилось на виконання завдань Президента України щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt