Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Місто готується до можливих підтоплень через різке танення снігу.

  altУ посиленому режимі мають працювати усі служби міста та районів, які можуть бути задіяні у ліквідації наслідків можливих підтоплень. З такою вимогою до керівників міських комунальних служб та районів міста під час робочої наради звернувся міський голова Іван Куліченко. «Наприкінці січня у місті випало дуже багато снігу, через морози земля досить сильно промерзла, місцями до 70 сантиметрів. Згідно з прогнозами синоптиків найближчими днями очікуються суттєве потепління та дощі, що може спричинити підтоплення міських територій талими та дощовими водами. З огляду на це необхідно перевірити всю наявну у місті техніку для відкачки води, у тому числі глибинні та поверхневі насоси. Також слід посилити контроль за зонами скупчення талих і дощових вод, постійно відстежувати ситуацію на територіях можливого підтоплення і сформувати підрозділи, які вчасно реагуватимуть у разі виникнення такої ситуації», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Під час наради очільник міста поставив задачу перевірити й техніку  підприємств, розташованих на території різних районів, яка у разі необхідності теж може стати до роботи. «За кожною зоною можливого підтоплення обов’язково має бути закріплена група фахівців та спецтехніка, щоб за потреби оперативно розпочати відкачку води», - додав Іван Куліченко.  
  За інформацією департаменту взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи і з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської міської ради, у місті нараховується 68 зон можливого підтоплення. Найбільш уразливими до підтоплення є території Амур-Нижньодніпровського та Ленінського районів. Для постійного зменшення рівня підземних вод у зонах підтоплення міста встановлено 20 глибинних та 10 поверхневих насосів. При всіх районних у місті радах створені штаби оперативної групи, куди усі мешканці міста можуть звертатися за допомогою у разі підтоплення території, де вони мешкають, зазначають у департаменті.