Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

П'ятьох дітей усиновили у Дніпропетровську з початку року.

alt  У Дніпропетровську з початку року усиновлено 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновителі-українці . Про це під час прес-конференції повідомила начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко. «Також 6 дітей, які залишились без батьківського піклування у цьому році влаштовано під опіку та  до прийомних родин. Протягом січня цього року членами вже існуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу стали 2 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування», - зазначила Алла Литовченко. Вона також додала, що на сьогодні 7 дніпропетровських сімей, які хочуть створити прийомні родини  вже пройшли навчання при обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наразі вони підбирають дітей на виховання.
  Загалом на сьогодні у місті  функціонує 80 прийомних сімей, де виховуються 107 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 13дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 87 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Начальник управління-служби у справах дітей Дніпропетровської міської ради Алла Литовченко зазначила, що з кожним роком все більше дітей виховуються у прийомних  родинах, дитячих будинках сімейного типу та під опікою. Лише у 2013 році з державних закладів у родини влаштували 57 дітей. Загалом на сьогодні в родинах живуть майже 88 % дітей-сиріт та дітей, що залишились без батьківського піклування. У зв'язку з цим дитячі будинки міста припиняють свою роботу. На сьогодні із 5  таких закладів  залишився лише 1 -  дитячий будинок №1. 
   На сьогодні на обліку в управліннях-службах у справах дітей знаходиться 1 тисяча 761 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, із них  1 тисяча 542  дитини  виховуються опікунами, у прийомних сім'ях чи дитячих будинках сімейного типу.