Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті оголошено конкурс читців «Нетлінне слово Кобзаря».

  altУправлінням культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради оголошено міський  конкурс читців «Нетлінне слово Кобзаря», приурочений до 200-чя від дня народження  Т.Г. Шевченка.  До участі в конкурсі  запрошуються учнівська молодь, студенти вищих та середніх навчальних закладів, учасники художньої самодіяльності закладів міста, вік учасників - необмежений. Подати заявку на участь у конкурсі необхідно до управління до 15 лютого.  
  Конкурсну програму читці-учасники готують за одним з двох варіантів: читання творів Т.Г. Шевченка або творів про Т. Г. Шевченка. Тривалість виступу –  до 15 хвилин. Читці оцінюватимуться  за різними критеріями, у тому числі: рівень  виконавської  майстерності, виразна  дикція, сценічна   культура, художнє   вирішення та  режисерська  обробка твору (оригінальний та творчий підхід до виконання твору). Переможці конкурсу будуть визначені окремо серед читців-аматорів (учасників художньої самодіяльності), читців-студентів,   читців-учнів з урахуванням вікових категорій. За результатами оцінювання  журі буде присуджено перше, друге та третє місце у кожній із груп та вікових категорій. Вірші у виконанні читців-переможців запишуть на аудіодиск, який звучатиме на Монастирському острові біля пам’ятника Великому Кобзарю, зазначають в управлінні.
  Міський  конкурс читців «Нетлінне слово Кобзаря» проводиться з метою засвоєння молодим поколінням письменницької  спадщини Т.Г.Шевченка, розвитку виконавської майстерності, залучення мешканців до заходів з вшанування пам’яті  Т.Г.Шевченка.