Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

11 людей потрапили до лікарень через морози.

  altЗа останню добу 11 людей потрапили до лікарень міста з ознаками переохолодження та обмороження. Про це під час прес-конференції повідомив головний хірург департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Олександр Новіков. За його словами, переважно це люди без постійного місця мешкання та особи, що перебували під дією алкоголю. Усім їм була надана необхідна медична допомога. «Враховуючи нинішні  погодні умови отримати холодову травму може будь-яка людина. Я вкотре нагадую, що виходячи на вулицю необхідно тепло одягатися, ні в якому разі не відмовлятися від головних уборів, рукавичок, обличчя має закривати шарф. Під час сильних морозів слід якісно харчуватися,  їжа має бути калорійною і містити багато  білків та вуглеводів. Рідини необхідно випивати не менше 2 літрів за день. Від вживання алкоголю краще взагалі відмовитись, оскільки  під його дією людина може просто не відчути ознак переохолодження та обмороження», - сказав Олександр Новіков.
  Головний лікар міського центру здоров'я Алла Толчинська наголосила, що дітям до 18 років та людям похилого віку від прогулянок на вулиці в таку морозну та вітряну погоду  краще відмовитись. Не рекомендовано виходити на вулицю людям з хронічними захворюваннями та тим , хто перебувають на дієті по зниженню ваги.
  Медики наголошують, що першими ознаками переохолодження є почуття втоми, сонливості, запаморочення. Відчувши це слід негайно зайти у тепле приміщення та випити гарячого чаю. Якщо переохолодження було сильним і у потерпілого підвищується температура тіла та не проходить озноб слід звертатися в лікарню, оскільки наслідком переохолоджень є загострення хронічних хвороб – запалення нирок, легенів та хвороби серцево-судинної системи. При обмороженнях різних частин тіла необхідно терміново звернутися до найближчої лікарні, якщо ж стан потерпілого складний, його направлять у спеціалізовані медичні заклади. При обмороженні 3 та 4 ступенів без ознак інфікування рани  кваліфікована допомога надається у центрі термічної травми міської клінічної лікарні №2 (проспект Калініна,53), при інфікованих ранах, незалежно від ступеня обмороження, хірургічна допомога надається у відділеннях гнійної хірургії міської клінічної лікарні №4 (вулиця Ближня,31) та міської клінічної лікарні № 11 (вулиця Колонтай,1).