Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У АНД, Жовтневому та Індустріальному районах працюватимуть 7 КЖЕПів.

  У Жовтневому, Індустріальному та Амур-Нижньодніпровському районах проводиться реорганізація комунальних житлово-експлуатаційних підприємств. Замість 23 КЖЕПів у цих районах працюватимуть 7. Про це під час прямої телефонної лінії повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Владислав Грицай. «У минулому році відбулась реорганізація КЖЕПів у Бабушкінському районі, тепер подібна робота проводиться ще в трьох районах міста - Жовтневому, Індустріальному та АНД. Суть реорганізації в укрупненні житлових підприємств. Після проведення такої роботи підприємство-балансоутримувач буде і виконавцем послуг, тобто працюватиме декілька головних КЖЕПів, а решта їм підпорядковуватимуться і матимуть статус ремонтно-експлуатаційних дільниць. За такою формою вже багато років працюють у Самарському та Кіровському районах, тепер її впроваджують і в інших», - сказав Владислав Грицай.
  За його словами, реорганізація КЖЕПів дозволить скоротити штат адміністративно-управлінського персоналу, а отже і фонд оплати його праці. «Кількість робочого персоналу не скорочуватиметься. Житлово-експлуатаційні підприємства знаходитимуться за тими ж адресами і матимуть ті ж номери телефонів, зміниться лише їх назва – ремонтно-експлуатаційна дільниця головного КЖЕПу», - додав Владислав Грицай.
  Після реорганізація КЖЕПів у зазначених районах міста їх залишиться лише 7. «В АНД районі буде три головних підприємства замість шести, в Індустріальному – два замість шести і у Жовтневому – два замість одинадцяти. Зекономлені за рахунок скорочення утримання адміністративно-управлінського персоналукошти, планується направити на покращення надання послугз обслуговування і утримання житлових будинків», - додав член постійної міської з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Сергій Воробйов.