Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Депутати ухвалили бюджет на 2014 рік.

 altСьогодні на засіданні чергової 47-ї сесії Дніпропетровської міської ради депутати затвердили міський бюджет та програму економічного і соціального розвитку міста на 2014 рік. «Бюджет Дніпропетровська 2014 року однозначно є кращим, ніж 2013-го, він збалансований і розрахований без дефіциту. Усі соціальні виплати по трансферам державного бюджету, розраховані у повному об’ємі  і закладені у міський бюджет. З урахуванням трансфертів з вищестоящих бюджетів, доходи бюджету збільшено на 34,8% у порівнянні з фактичними надходженнями за 2013 рік», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  За його словами, у бюджеті 2014 року 30 мільйонів гривень передбачено на поточний ремонт житлового фонду, це на 9% більше ніж минулого року,  15 мільйонів- на ремонт і модернізацію ліфтів.  У закладах освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, які підпорядковуються міській раді, будуть повністю профінансовані витрати пов’язані з експлуатацією, оплатою енергоресурсів, виплатою заробітної плати. На 10% планується скоротити споживання енергоресурсів бюджетними установами в натуральних показниках, зменшиться і оплата за ці послуги.  «Вперше у цьогорічному бюджеті, за рахунок субвенцій із державного бюджету, передбачені витрати на безкоштовні сніданки для учнів 5-11 класів з розрахунку 3,40 гривні на одного учня. 13, 7 мільйонів гривень закладено на  розширення мережі дитсадків, відкриття додаткових груп у вже існуючих закладах, модернізацію дитячих спортивних майданчиків у школах та інших дитячих закладах. На забезпечення безкоштовними медикаментами інвалідів і учасників бойових дій  Великої Вітчизняної війни передбачено 391,4 тисяч гривень. Загалом ми повністю забезпечили показники по усім міським програмам, у тому числі і соціального захисту. З ухваленням бюджету, головна задача наполегливо працювати над його наповненням», - додав Іван Куліченко.
  Загальний об’єм доходів міського бюджету, з урахуванням трансферів із державного і обласного бюджетів, визначено у сумі 3 мільярди 480 мільйонів 700 тисяч гривень. Без урахування трансферів, об’єм власних доходів загального фонду міського бюджету збільшено на 2,8% (33,1 мільйонів гривень) і складає 1 мільярд 207 мільйонів 200 тисяч гривень. Основними дохідними джерелами міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб та плата за землю. Загальний об’єм видатків міського бюджету визначено у сумі 3 мільярди 468 мільйонів 100 тисяч гривень, у тому числі 153,2 мільйонів гривень – на об’єкти благоустрою,  56,6 мільйонів гривень – на капітальний і поточний ремонт доріг, 30 мільйонів на протизсувні заходи, 1 мільярд 32 мільйони 700 тисяч гривень на міські соціальні програми, 239,1 мільйонів гривень – на медицину, 120,9 мільйонів гривень – на освіту, зазначають у фінансово-економічному департаменті міської ради