Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 3,5 кілометри мереж водопроводу та каналізації відремонтовано у місті у 2013 році.

  Понад 3,5 кілометри мереж водопроводу та каналізації було відремонтовано у місті у 2013 році комунальним підприємством “Дніпроводоканал”. Про це повідомили на самому підприємстві. Для поліпшення технічного стану мереж минулого року було замінено каналізаційний колектор із залізобетонної труби довжиною понад 1 км на ділянці від камери гасіння по Запорізькому Шосе до колектору по вулиці Яснополянська. Окрім того, виконано проектно-кошторисну документацію на реконструкцію каналізаційного колектора по вул. В. Дубініна від вул. Горяної з переключенням на колектор по вул. Ляшко Попеля. Таку ж документацію було підготовлено для будівництва каналізаційного колектора на житловому масиві Придніпровськ до колектора по вул. ХХ–річчя Перемоги. Зазначені роботи виконано в рамках програми соціально - економічного розвитку міста, зазначають на «Дніпроводоканалі».
 Також в рамках зазначеної програми у минулому році було прокладено новий трубопровід довжиною 3,1 кілометрів по вул. Бориса Кротова до житлових будинків і котельні, який забезпечує якісне водопостачання мешканців с. Мирне та вул. Кротова. Це дало можливість відмовитись від послуг насосних станцій Шинного заводу. Того ж року було введено в експлуатацію водопровід по вул. Кримській для якісного і безперебійного водопостачання питною водою жителів вул. Кримської та вул. Марка Вовчок. Переукладено напірний трубопровід в районі вул. Калинова, зокрема, замінено каналізаційний колектор довжиною понад 500 метрів із залізобетонної труби, яка через газову корозію була частково зруйнована. Окрім того, підготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію водопровідної мережі в районі вул. Шереметьєвської та вул. Маршала Конєва та на будівництво водопроводу по вул. Гостинна, додають на підприємстві.
  Комунальне підприємство “Дніпроводоканал” експлуатує Кайдацьку та Ломовську насосно-фільтрувальні станції, 9 водопровідних насосних станцій, 53 підвищувальні насосні станції водопроводу, 52 насосні станції водовідведення, 2 тисячі кілометрів водопровідних мереж та 1 тисячу 200 кілометрів каналізаційних мереж. Також на балансі у підприємства — каналізаційні очисні споруди: Центральна станція аерації, Південна станція аерації, Лівобережна станція аерації, очисні споруди „Лісний”.