Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Керівників підприємств та організацій закликають прибирати сніг на закріплених територіях.

  Дотримуватися правил благоустрою і вчасно прибирати сніг на закріплених територіях. З таким закликом до власників магазинів, кафе, розважальних закладів та керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності звертаються на комунальних підприємствах, які опікуються дотриманням правил благоустрою. «У зв’язку з погіршенням погодних умов і випадінням великої кількості опадів необхідно вчасно прибирати закріплені та прилеглі території, а також посипати пішохідні доріжки для безпечного руху пішоходів», - йдеться у зверненні.
  Згідно із Законом України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства різних форм власності повинні слідкувати за станом закріпленої за ними території, зокрема, прибирати кригу, сніг, опале листя та сміття. На сьогодні розмір штрафу за порушення правил благоустрою складає від 340 до 1 тисячі 360 гривень для фізичної особи та від 850 до 1 тисячі 700 гривень на посадову особу підприємства.
  Щодо порушення правил благоустрою у місті можна звертатися  за телефоном 375-55-51 («Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку  та захисту інтелектуальної власності») та 726-60-35 (“Управління контролю за благоустроєм міста”).