Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровські депутати звернулися до Президента, Кабміну та українців.

   altСьогодні на 46-ій позачерговій сесії міської ради депутати ухвалили звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та громадян щодо політичної ситуації в країні. Звернення підтримали 87 із 88 зарєєстрованих у залі депутатів.  
  «Ми, депутати Дніпропетровської міської ради VI скликання висловлюємо своє обурення з приводу політичної ситуації в державі. Драматичні події, які відбулися 19-20 січня у самому серці нашої країни – м. Києві вразили не тільки український народ, а і всю світову спільноту. Мирний протест переріс у масові заворушення, які тривають і сьогодні.
  Радикально налаштовані екстремістські формування руйнують пам’ятники та адміністративні будівлі, здійснюють підпали, закликають до повалення конституційного ладу в країні.
  Опозиційні лідери виявили свою повну політичну неспроможність. Вони не можуть сформувати свої завдання та мету. У них немає чіткого плану виходу країни з кризи. Вивівши людей на вулиці, опозиційні лідери втратили контроль над ситуацією. І тепер, коли діями протестувальників керують радикальні націоналістичні угруповання, вони заявляють про свою непричасність до безладу.  
  Ми засуджуємо дії екстремістів та безвідповідальних політиків!
  Висловлюємо свою підтримку Президенту України та його виваженим діям. Вважаємо, що всі засоби, які передбачені Конституцією та законами України, сьогодні є прийнятними. Необхідно рішуче припинити в нашій країні будь-які прояви екстремізму, радикалізму та насилля.
  Ми звертаємось до Кабінету Міністрів України із закликом вжити всіх необхідних заходів для забезпечення роботи економіки країни, не допустити негативних впливів політичної дестабілізації на економічну ситуацію в країні, безпеку і добробут громадян.
  Закликаємо засоби масової інформації до об’єктивного висвітлення політичних подій! Люди повинні знати, що справжні цілі ініціаторів заворушень – захоплення влади будь-яким шляхом!
  Ми не повинні допустити розколу держави. Громадяни України повинні бути соціально захищені. Підприємства повинні працювати, робітники – отримувати зарплату, пенсіонери – пенсії. 
  Суспільству потрібен діалог та стабільність!», - йдеться у зверненні.