Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкрився фестиваль «Від Різдва до Різдва».

 alt Сьогодні у театрі ім. Горького стартував ХХІ Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва». У перший конкурсний день на сцену вийшов 21 колектив із Дніпропетровська та області. Завітав на свято і міський голова Іван Куліченко. «Я не уявляю закінчення різдвяних свят без цього фестивалю. За роки свого існування фестиваль довів, що є символом єдностіта братерства. За всю його історію Різдво Христово у своїх піснях прославляли 24 тисячі дорослих учасників та 12 тисяч дітей із різних куточків України, Білорусі, Росії, Грузії та Молдови. Колядки та щедрівки звучали на багатьох мовах світу», - зазначив міський голова Іван Куліченко.
  Цього року на фестиваль приїхали 74 хорових колективи із Дніпропетровська, Києва, Ялти, Одеси, Мелітополя, Луганська, Харкова, Мінська та ін. Загалом за три дні фестивалю на сцену вийдуть близько 1,5 тисячі виконавців. «Впевнений, що фестиваль буде цікавим, тут звучатимуть духовні піснеспіви, колядки, щедрівки, що прославляють Різдво Христове. Приємно, що до фестивалю долучаються як дорослі, так і діти, оскільки він прищеплює дітям та молоді любов до ближнього», - додав Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Владика Іриней.
    Родзинкою цьогорічного фестивалю є то, що концерт транслюватиметься у реальному часі на сайті Дніпропетровської єпархії www.eparhia.dp.ua. Також цього року вперше учасники «Від Різдва до Різдва» виступатимуть не тільки на головній сцені фестивалю, а й на концертах у  консерваторії, музичних школах та під час богослужінь у церквах  міста.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt