Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У місті складають протоколи за несвоєчасне прибирання снігу.

 alt У Дніпропетровську надано 162 приписи та складено 5 адміністративних протоколів  щодо несвоєчасного прибирання снігу на закріплених територіях. Про це під час прес-конференції повідомили представники комунальних підприємств, які перевіряють магазини, офіси, організації, установи та підприємства усіх форм власності на дотримання правил благоустрою. «За вчорашній день інспекторами нашого підприємства перевірено 168 об’єктів – магазинів, кафе, розважальних закладів - складено 5 протоколів та надано попередження представникам 103 об’єктів. Якщо упродовж одного-двох днів порушники так і не приберуть сніг, то при повторній перевірці інспектори вже складуть протоколи, які будуть передані на розгляд адміністративної комісії для нарахування штрафу», – сказав начальник комунального підприємства «Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку  та захисту інтелектуальної власності» Сергій Верба.
  За словами заступника начальника комунального підприємства “Управління контролю за благоустроєм міста” Михайла Огнєвого, у компетенцію цього підприємства входить перевірка територій, закріплених за офісами, організаціями, установами та підприємствами усіх форм власності. Під час учорашньої інспекції перевіряльники надали 59 приписів. Як зазначили представники підприємств, головне у їх роботі не виписати одразу протокол, а попередити про прибирання снігу ті установи, які вчасно цього не зробили. «Власники магазинів, кафе, перукарень, розважальних закладів мають вчасно прибирати свої території, оскільки вони як ніхто зацікавлені у своїх клієнтах і у тому, щоб вони не травмувалися», - наголосив Сергій Верба. 
  Розмір штрафу за порушення правил благоустрою (згідно зі статтею 152 Адміністративного кодексу України) складає від 340 до 1 тисячі 360 гривень для фізичної особи та від 850 до 1 тисячі 700 гривень на посадову особу підприємства.
  Щодо порушення правил благоустрою у місті можна звертатися  за телефоном 375-55-51 («Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку  та захисту інтелектуальної власності») та 726-60-35 (“Управління контролю за благоустроєм міста”).