Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

2013 року перевірено роботу газових приладів майже у 200 тисячах квартир.

 У Дніпропетровську минулого року планово роботу газових приладів було перевірено у понад 173 тисячах квартир, за заявками мешканців - у 18,5 тисячах квартир.Про це під час прямої лінії повідомив начальник виробничо-технічного управління ПАТ «Дніпрогаз» Сергій Матієнко. «Нагадую, що перевіряти квартири та будинки з газовими плитами необхідно раз на 3 роки, з газовими колонками і опалювальними котлами – раз на рік. Звертаюсь до жителів міста з проханням допускати працівників нашого підприємства до планових перевірок газового обладнання, оскільки це, перш за все, ваша безпека», - сказав Сергій Матієнко. Він також додав, що виявивши несправності, які загрожують життю мешканця будинку, такі як негерметичність приладу, невідповідні та неякісні деталі газового приладу та інше, фахівець «Дніпрогазу» повинен одразу перекрити газ. У інших випадках він надає припис з зазначенням часу, протягом якого слід усунути порушення в експлуатації газового обладнання. Виклик спеціаліста, що перевіряє роботу газових приладів безкоштовний, але за потреби заміни деталей, користувач має сплатити їх вартість. Подати заявку на планову перевірку газових приладів можна за телефоном, вказаним у абонентській  книжці. 
 За словамизаступника начальника управління житлового господарства міської ради Владислава Грицая,  досить часто при переплануванні квартир вентиляційні канали видаляються, а це грубе порушення.Правила користування газом у побуті також  забороняють проводити самовільну газифікацію будинку, перестановку, заміну і ремонт газових приладів, зміну їх конструкції. Не можна також змінювати устрій димових і вентиляційних систем, заклеювати їх, відключати автоматику безпеки та регулювання. Слід також утриматися від користування газом при несправності газових приладів, особливо при виявленні витоку газу. У випадку витоку газу необхідно терміново викликати фахівців аварійно-диспетчерськоїслужбиза номером 104. 
  На сьогодні у Дніпропетровську житловими підприємствами міста обслуговується 258 тисяч 775 квартир з газовими приладами.