Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровськ відзначає День Соборності та Свободи України.

  altСьогодні у Дніпропетровську відзначили День Соборності та Свободи України. Біля пам'ятника молодому Тарасу Шевченку зібралося близько тисячі людей. Квіти шани, вдячності та любові поклали до пам'ятника керівники області, міста, районів, силових структур, народні депутати України, представники політичних партій, громадських організацій, національних культурних товариств, духовенство.
  Цього дня у навчальних закладах міста з нагоди пам’ятної дати проходять тематичні уроки, круглі столи та науково-практичні конференції.
  22 січня 2014 року в Україні відзначається 95-та річниця прийняття Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як День української соборності, який репрезентує віковічні прагнення українського народу до об'єднаності, цілісності та неподільності.
  Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року, а з 2011 року указом Президента України це свято йменується День Соборності  та Свободи України.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt