Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

2014 року реорганізують КЖЕПи у Жовтневому, Індустріальному та АНД районах.

  altУпродовж поточного року комунальні житлово-експлуатаційні підприємства (КЖЕПи) у Жовтневому, Індустріальному та Амур-Нижньодніпровському районах будуть реорганізовані. Для мешканців реорганізація цих підприємств не створить жодних незручностей. Про це  під час робочої наради у  КЖЕПі Жовтневого району повідомив заступник начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Владислав Грицай. «Суть реорганізації полягає у тому, щоб не ліквідувати КЖЕПи, а створити у кожному із цих районів єдиного балансоутримувача житлового фонду комунальної власності, тобто одне комунальне житлово-експлуатаційні підприємства, яке матиме статус юридичної особи і свій рахунок. Решта КЖЕПів у районі увійдуть до складу цього підприємства – балансоутримувача і матимуть статус не окремого КЖЕПУ, а ділянки. Для мешканців жодних нововведень не буде, вони як і раніше звертатимуться до комунальників за тією ж адресою, що й раніше, просто житлово-експлуатаційна установа матиме новий статус і назву, тобто буде структурним підрозділом – ділянкою головного КЖЕПу. Квартплата теж надходитиме на рахунки підприємства-балансоутримувача», - зазначив Владислав Грицай.
  За його словами, реорганізація  комунальних житлово-експлуатаційних підприємств проводиться для подолання збитковості КЖЕП, забезпечення їх стабільного функціонування та оптимізації витрат. «Реорганізація дозволить максимально скоротити кількість самостійних юридичних осіб та штати адміністративно-управлінського персоналу. Кількість робочого персоналу не скорочуватиметься: двірники, слюсарі, електрики тощо залишаться працювати на ремонтно-експлуатаційних дільницях. Зараз 80% квартплати йде на заробітну плату працівників КЖЕПів та податки, причому майже половина цих коштів – зарплатня адміністративно-управлінського персоналу. Вивільнені в рамках реорганізації кошти плануємо спрямувати на проведення ремонтних робіт у житлових будинках без підвищення тарифів на квартплату», - додав Владислав Грицай. Він зазначив, що в результаті реорганіазції по кілька КЖЕПи об’єднаються навколо одного – кращого за результатами фінансово-господарської діяльності. Така реорганізація має забезпечити стабільну роботу КЖЕПів та якісне утримання будинків і прибудинкових територій.
  Процес реорганізації комунальних житлово-експлуатаційних підприємств розпочався у місті у 2011 році і продовжуватиметься і надалі, зазначають в управлінні житлового господарства Дніпропетровської міської ради. 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt