Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У найближчі дні перевізники мають повністю відновити графік вивезення сміття.

  altУ найближчі дні компанії-перевізники мають повністю відновити графік вивезення сміття. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Геннадій Іваненко. «У зв’язку з великою кількістю снігу та сильними морозами, які виводили техніку з ладу, у місті відбувся зрив графіку вивозу сміття. На сьогодні перевізники вже відновлюють роботу у звичному режимі. У деяких районах міста працюють не сміттєвози, а вантажівки, які можуть проїхати у тяжко доступних місцях», - сказав Геннадій Іваненко.  За його словами, останнім часом загострилася ситуація з так званими «сірими» або нелегальними перевізниками, які офіційно не працюють на цьому ринку, з ними міська рада не укладала жодних договорів. «Із погіршенням погодних умов до управління від мешканців почали надходити скарги на затримку вивозу сміття. При з’ясуванні ситуації виявлялося, що у цих людей, як правило це мешканці будинків ЖБК, укладені договори з нелегальними перевізниками. Оскільки будинки ЖБК і такий перевізник – це два господарські суб’єкти, то вони можуть вирішувати свої проблемні питання виключно у господарському суді. З огляду на це звертаю увагу мешканців укладати договори на вивіз твердих побутових відходів лише з офіційними компаніями-перевізниками сміття у місті», - наголосив начальник управління.
 Також він додав, що коли сміття довгий час не вивозиться, споживач може написати на перевізника акт-претензію. У такому випадку на усунення недоліків у роботі і вивезення сміття за тією чи іншої адресою перевізник має одну добу. Якщо упродовж трьох діб сміття так і не вивезено, той же таки споживач має право написати заяву до компанії-перевізника на перерахунок оплати за цю послугу.
  У місті вивезенням твердих побутових відходів займаються дві компанії. Компанія «Грінко-Дніпро» обслуговує Самарський, Красногвардійський та АНД райони, ТОВ «Дніпрокомунтранс» – Ленінський, Бабушкінський, Індустріальний, Жовтневий та Кіровський.