Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

За два дні складено 44 протоколи щодо несвоєчасного прибирання снігу.

  У Дніпропетровську за останні два дні складено 44 протоколи та надано 175 приписів  щодо  несвоєчасного прибирання снігу на закріплених територіях. Про це під час прес-конференції повідомили директори комунальних підприємств, які перевіряють магазини, офіси, організації, установи та підприємства усіх форм власності на дотримання правил благоустрою. «Інспекторами нашого підприємства постійно проводяться рейди на дотримання правил благоустрою закріплених територій. Характер порушень залежить як правило  від пори року. Якщо восени – це переважно несвоєчасне прибирання опалого листя, то взимку – не прибраний сніг та не посипані доріжки й тротуари. У компетенцію нашого підприємства входять перевірки територій, закріплених за офісами, організаціями, установами та підприємствами усіх форм власності. З випадінням снігу  інспекторами на порушників було складено 32 протоколи, надано 82 попередження», - зазначив заступник начальника комунального підприємства “Управління контролю за благоустроєм міста” Михайло Огнєвий.
  За словами начальника комунального підприємства «Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку  та захисту інтелектуальної власності» Сергія Верби, за останні два дні складено 12 протоколів та надано 93 попередження щодо несвоєчасного прибирання снігу біля магазинів, кафе, розважальних закладів,  90% порушень одразу було усунено. «Якщо надається припис, упродовж доби порушення повинні бути усунені, якщо цього не зроблено, складається протокол. Інспектори не мають парва виписувати штраф, вони лише складають протокол, який потім направляється на розгляд адміністративної комісії, яка і накладає штраф», - сказав Сергій Верба.
  Розмір штрафу за порушення правил благоустрою (згідно зі статтею 152 Адміністративного кодексу України) складає від 340 до 1 тисячі 360 гривень для фізичної особи та від 850 до 1 тисячі 700 гривень на посадову особу підприємства.
  Щодо порушення правил благоустрою у місті можна звертатися  за телефоном 726-60-35 (“Управління контролю за благоустроєм міста”) та 375-55-51 («Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку  та захисту інтелектуальної власності») з 8.00 до 17.00.