Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

  altСьогодні у Дніпропетровській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Під час заходу представники пенсійного фонду, обласного центру зайнятості, головного управління міністерства доходів у Дніпропетровській області, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань обговорили питання легалізації та підвищення заробітних плат з представниками підприємств, на яких ці норми порушуються. «Наша робоча група працює з 2010 року, коли була прийнята Постанова Кабінету Міністрів України щодо легалізації доходів. Лише за поточний рік ми провели 95 засідань, куди запросили представників близько 400 підприємств, установ та організацій, на яких було зафіксовано заробітну плату нижчу мінімальної. На 187 підприємствах нам вдалося змінити ситуацію,  там зарплатню підвищили», - зазначила заступник міського голови Олена Лозенко, які є головою міської робочої групи.
  З початку року у Дніпропетровську створено майже 15,5 тисяч нових робочих місць, з них близько 13 тисяч припадає на  підприємства малого та середнього бізнесу, решта – на великі підприємства. За січень-листопад у місті через  центри зайнятості працевлаштовано 10 тисяч 400 осіб. «Нові робочі місця створюються переважно на нових підприємствах, а також там, де відбувається модернізація виробництва та освоєння нових технологій», додала заступник міського голови.
  Засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення організовано в рамках виконання завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення та створення нових робочих місць, а також на виконання Постанови Кабінету Міністрів України щодо легалізації доходів.
  Розміри мінімальної заробітної плати на 2013 рік затверджено Законом України "Про державний бюджет України на 2013". Мінімальна заробітна плата з 01.12.13 складає 1 тисячу 218 гривень. Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт). Середня заробітна плата по м. Дніпропетровську становить 3 тисячі 191 гривня, зазначають в управлінні праці та соціального захисту населення. 

alt

alt

alt