Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інваліди-чорнобильці отримають матеріальну допомогу.

  У Дніпропетровську до дня вшанування ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи буде виплачено матеріальну допомогу інвалідам-чорнобильцям. Про це під час прямої лінії повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської  міської ради Ірина Передерій. «1 тисяча 198  інвалідів-ліквідаторів коштом міського бюджету отримають по 500 гривень, виплати розпочнуться з 12 грудня. Вони передбачені міською програмою, спрямованою на соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - сказала Ірина Передерій. За словами голови Дніпропетровської міської спілки «Союз Чорнобиль Україна» Ігоря Турчина,  згідно з програмою цього року 904 вдовам (вдівцям) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи було надано матеріальну допомогу у розмірі 600 гривень, 72 дітей отримали натуральну  допомогу. Окрім того, зазначена категорія дніпропетровців отримує знижки на користування кабельним телебаченням, а тих, кому не можуть провести лінійний телефонний зв'язок забезпечують мобільними телефонами  з частковою оплатою розмов у розмірі 35 гривень на місяць.
  Програмою передбачене і оздоровлення. «Цього року коштом міського та державного бюджету у санаторіях оздоровлено 327 чорнобильців, серед них 77 дітей, батьки яких постраждали внаслідок катастрофи на атомній станції», - зазначила головний терапевт департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Тетяна Кравець.
  У Дніпропетровську мешкають 7 тисяч 215 тисяч осіб, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи.
 14 грудня вшановують ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Указ про день ліквідатора Президент України підписав у 2006 році.